Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.sashy.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

Podatki o podjetju

TRGOVINA S PERILOM SAŠA RAMŠAK S.P.
Podboršt pri Komendi 17 F
1218 Komenda

IBAN: SI56 1010 0005 7091 576

DŠ: 46566767

MŠ: 8271836000


S spletno trgovino www.SASHY.SI (v nadaljevanju »Sashy.si« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje Trgovina s spodnjim perilom, Saša Ramšak s.p., (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Sashy.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Sashy.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Ponudba artiklov

Artikli na Sashy.si so pogosto ažurirani. Trudimo se, da so informacije o njih posodobljene in točne, za morebitne napake se opravičujemo in nam jih je možno sporočiti na info@sashy.si. Artikli niso na zalogi in je njihova dobavljivost 5-10 delovnih dni.

Cene

Vse cene so izražene v EUR. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cenik dostave

Cena za neomejeno število artiklov po vsej Sloveniji znaša 3,80 €. Brezplačna dostava je pri nakupu nad 50 €.

Pri prevzemu odkupne pošiljke se zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

 

Trajanja dostave 5 – 10 delovnih dni

  • Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Možnosti plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po predračunu
  • Plačilo po povzetju ( opozorilo, dostavna služba zaračuna provizijo)
  • Nakazilo preko spletne banke,
  • Preko plačilnega obrazca UPN (na banki ali pošti).

 

Opozorilo: Pomembno je, da pri nakazilu pripišete še vaše ime in priimek, ki ste ga registrirali na naši spletni strani.

Naši podatki za nakazilo

IBAN:SI56 1010 0005 7091 576

BANKA: INTESA SANPAOLO BANK

Naziv: SAŠA RAMŠAK S.P.; Podboršt pri Komendi 17 f;12180 Komenda

Namen plačila: navedite svoje ime in priimek

Referenca: SI99 + št. naročila

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko prejme potrditev naročila na vpisan elektronski naslov. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.sashy.si in da se z njimi strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu. Za morebitne napake se vam vnaprej opravičujemo. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.

 

Oddaja naročila

Nakupovanje v spletni trgovini smo skušali kar se da poenostaviti in narediti uporabniku prijazno. Želeni izdelek v košarico dodaš s klikom na gumbek “Dodaj v košarico”.

Ob tem se v desnem delu spletne strani odpre košarica, v kateri imaš dve možnosti “Prikaži košarico” ali “Na blagajno”. Ob kliku na “Prikaži košarico” lahko košarico po želji urejaš in dodajaš ter iz nje nakup končaš na gumbu “Nadaljuj na nakup”. Klik na “Na blagajno” te pripelje na Podrobnosti o naročilu, kjer boš videla celoten povzetek svoje košarice. V tem koraku je potrebno izpolniti še podatke o kupcu in vnesti naslov, kamor pošljemo naročeno blago. V tej isti sekciji izbereš želeni način plačila. Hkrati lahko v tem koraku vpišeš tudi promocijsko kodo in/ali kodo za darilni bon. K skupnemu znesku bo prištet tudi ustrezni strošek poštnine. Tukaj imaš na voljo tudi okence z opombami, kamor lahko poljubno vpišeš morebitne opombe, pohvale, kritike ali dodatna navodila ob nakupu. Nato nadaljuješ s klikom na gumb “Zaključi nakup”. S tem se strinjaš s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo.

Popravek napak pred oddajo naročila

Si se zmotila pri zlaganju produktov v košarico ali izbiri načina plačila? Brez skrbi! V vsakem trenutku imaš možnost urejanja in popravljanja napak pred oddajo svojega naročila. Najlažje se po korakih košarice oz. blagajne navigiraš s pomočjo zgornjega navigacijskega menija.

Ob kliku na povezavo “Košarica” se boš vrnila na začetek košarice. Tam lahko po želji odstraniš izdelke s klikom na križec levo ob produktu.

Za dodajanje dodatnih količin produkta ali novih produktov se lahko kadarkoli vrneš v spletno trgovino s klikom na povezavo “Nadaljuj z nakupovanjem”.

S klikom na “Podrobnosti o naročilu” v glavnem navigacijskem meniju košarice, boš spet na vnosu oz. urejanju svojih podatkov. Tukaj lahko poljubno spremeniš svoje podatke.

Če imaš kakršnakoli vprašanja ali potrebuješ pomoč, smo vedno tukaj zate. Preko e-pošte na info@sashy.si ali na telefonsko številko 068 173 953.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe oz. od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@sashy.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Trgovina Sashy, Ljubljanska cesta 1 Č, 1241 Kamnik.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na e-mail: info@sashy.si namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.  Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

 

 

Komunikacija

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina sashy.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Sashy.si in logotip sta v lasti podjetja Saša Ramšak s.p.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@sashy.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Obveščanje in E-novičke

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.